Ex voto longen

Ex voto longen

donderdag 10 maart 2011

Dagelijks gezeur met zorgverzekeraar

-----Oorspronkelijk bericht-----
Van:
planet.nl]
Verzonden: woensdag 9 maart 2011 16:55
Aan: Longartsen, Info
Onderwerp: verklaring medische noodzaak voorgeschreven medicijn

Aan de assistente van dokter ,
Afgelopen maandag, 7 maart j.l. heb ik telefonisch contact gehad met dokter over het door hem voorgeschreven medicijn Nexium 40. Naar aanleiding van dit gesprek werd ik dinsdag door zijn assistente gebeld met de mededeling dat er een fax gestuurd zou worden naar de apotheek A in D met een recept voor Nexium 40, waarop vermeld zou worden dat er een intolerantie voor andere medicijnen is en ik alleen Nexium 40 van de specialist mag gebruiken. Toen ik mijn medicijn bij de Apotheek ging ophalen, werd mij verteld dat deze verklaring niet voldoende was voor de zorgverzekeraar. Ik kreeg wel 1 doosje mee, maar als ik voor 3 maanden Nexium 40 mee wilde krijgen moest er alsnog een verklaring van medische noodzaak, uitgeschreven door de specialist, gefaxt worden naar de Apotheek daar de vergoeding door de zorgverzekeraar anders weleens problemen zou kunnen geven.
Mijn verzoek aan u is dus om alsnog een officiële verklaring van medische noodzaak voor Nexium 40 te faxen naar mijn apotheek.
Alvast hartelijk dank voor de moeite.
Met vriendelijke groet,
mevr.

Zwolle,
7 maart 2011

Betreft
: medische verklaring
LS,Betreffende mijn patiënte mevrouw , BSN: kan ik u het volgende meedelen: er bestaat een intolerantie voor PPI's anders dan Nexium. Er mag dus geen substitutie plaats vinden.
Met vriendelijke groeten,
Dr. , longarts

Geen opmerkingen:

Een reactie posten