Ex voto longen

Ex voto longen

maandag 7 maart 2011

Stop roken cursus medewerkers Isala klinieken

Stoppen met roken cursus 

 
Medewerkers kunnen meedoen met een cursus stoppen met roken van het Leef & Beweegcentrum van de Isala klinieken. Het Leef & Beweegcentrum zit aan de dokter Spanjaardweg in het gebouw waar voorheen alleen Hartrevalidatie zat. Nu ook long- en vaatpatiënten hier revalideren, is er gekozen voor een nieuwe naam.

De cursus stoppen met roken, die gebaseerd is op de “Pakje Kans training” van Stivoro, is in groepsverband. De eerste groep patiënten is inmiddels met de cursus gestart. Maar waarom alleen patiënten dit programma aanbieden, dacht de poli Longziekten. Misschien zijn er ook medewerkers die definitief afscheid willen nemen van de sigaret. En zo ontstond het plan om de cursus ook aan alle Isalanders aan te bieden. BijeenkomstenDe cursus wordt gegeven door een verpleegkundig specialist longziekten of hartrevalidatieverpleegkundige, met ondersteuning van een medisch maatschappelijk werker. Ook de longarts is er bij betrokken. Een groep bestaat uit tien tot twaalf personen en dat zullen dus allemaal Isalacollega’s zijn. In totaal zijn er negen bijeenkomsten in een tijdsbestek van twaalf weken. De bedoeling is om in april te starten.
De onlangs gestarte groep, bestaat alleen uit hart- vaat- en longpatiënten. In de toekomst is het mogelijk dat ook andere specialismen of de huisarts patiënten door verwijzen. Het programma is geschikt voor rokers met een aandoening, maar ook voor “gezonde” rokers. Het Leef & Beweegcentrum biedt naast de cursus stoppen met roken, patiënten ook leefstijlprogramma’s aan; bijvoorbeeld hulp bij afvallen.
Meedoen?Wil je mee doen met de cursus stoppen met roken? Bel dan met het secretariaat van het Leef & Beweegcentrum Isala klinieken, 0384242693. Als er voldoende belangstelling is, wordt er gestart met een Isala groep. De kosten worden gedeclareerd bij de zorgverzekeraar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten